Hernia de disc

Hernia de disc reprezintă un anumit stadiu de dezvoltare a procesului degenerativ al coloanei vertebrale, în cadrul căruia apare protruzia (umflarea pronunțată) discului cu ruptura ulterioară a inelului fibros, şi deplasarea sau scurgerea nucleului pulpos. Astfel, se formează conținutul herniei. Herniile intervertebrale de regulă reprezintă cea mai răspândită şi mai complicată manifestare a osteocondrozei (proces de distrofie a țesutului osos și cartilaginos, în special a discurilor intervertebrale. Se manifestă prin dureri și limitarea mișcărilor în articulațiile lezate). Inițial,apar dureri de spate la o vârstă tânăra, după efort fizic, în cazul poziției incomode forțate în timpul lucrului, uneori în pat. Dar aceste simptome, de obicei, nu atrag atenția, iar procesul continuă să evolueze. În funcție de locul în care se localizează hernia de disc, deosebim hernii cervicale, toracale și lombare.

hemoglobina glicata

Mai des întâlnită sub prescurtarea Hg A1c, hemoglobina glicată (sau glicozilată) este o analiză medicală care reflectă media glicemiei din ultimele trei luni. Atunci când este disponibil rezultatul acestei analize, medicul diabetolog poate transforma rezultatul într-o medie a glicemiilor pe ultimele 3 luni (atât cele măsurate, cunoscute de pacient, cât și cele nemăsurate).

Ecografia Doppler

Principii de funcționare

La bază, ecografia Doppler folosește același principiu de reflexie a ultrasunetelor ca şi ecografia clasică, doar că, de această dată, sonda este prevăzută cu un al doilea receptor ale cărui ultrasunete sunt reflectate de globulele roșii din sânge.

 

Anestezia Locala

Definiția anesteziei locale          

Anestezia locală reprezintă  blocarea prin mijloace fizice sau medicamentoase a transmiterii nervoase la nivelul terminațiilor nervoase periferice (piele, mucoase, țesuturi profunde), având ca scop abolirea reversibilă a sensibilității dureroase.

pentru o viata lunga

 • respectati mesele principale ale zilei
 • consumati fructe si legume
 • ridicaţi-vă "flămânzi" de la masă
 • faceti 30 de minute de sport pe zi
 • eliberaţi-vă de gânduri negative
 • dormiţi cel puţin 7 ore

Ultimile comentarii

 • Ivana
  2012-02-07 08:58:33
  Am fost plăcut impresionată de amabilitatea personalului dispensarului. Totul a decurs cât se poate de firesc. Sunt sigură…
 • Nancy Parker
  2012-01-26 17:53:18
  Medicii sunt foarte buni. Am reușit să-mi rezolv problemele fără să fie nevoie de prea multe drumuri.

despre noi

Telefon de contact

0231 53 54 53
0729 93 11 16

Faceti programari prin email:   Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.