Clinica Lux-Ro

Noutati medicale

Cele mai cautate articole

Noutati medicale
Computer Tomograf
Cercetare medicala

Varicele reprezintă dilatatii patologice ale venelor ce pot fi vizibile subcutanat de obicei de culoare albăstruie și sunt însoțite de durere și edem.

De obicei le întâlnim la nivelul membrelor inferioare, în special la femei.

Sistemul venos al membrelor inferioare este reprezentat de două axe principale, axul profund situat între oase și grupele musculare și axul superficial situat subcutanat.

Cele două axe comunică între ele printr-o rețea de vene perforante.

Axul venos superficial este la rândul său reprezentat de două vene principale (venele safenă mare și safenă mică) și o multitudine de vene mai mici.

Pentru a ajuta întoarcerea sângelui către inimă, împotriva gravitației, sistemul venos prezintă multiple valve. Când aceste valve sunt incompetente apare flux încetinit și reflux ce determină dilatarea venelor. Principalii factori pentru apariția varicelor sunt: factori ereditari, ortostatismul prelungit (stat mult timp în picioare), obezitate, sarcina, intervenții chirurgicale, tromboză venoasă (cheaguri de sânge).

Pentru diagnosticarea corectă a varicelor este necesară efectuarea unei ecografii Doppler. Ecografic se identifică venele dilatate, se pot identifica și valvele incompetente, se stabilește traseul venos și unde drenează vena respectivă și se poate stabili conduita terapeutică corespunzătoare.

Ecografia este neinvazivă și nedureroasă. Se va evalua întregul ax venos al membrului inferior și se vor identifica și eventualele cauze de apariție a varicelor. Tratamentul varicelor poate fi conservator (medicamentos / ciorapi de compresie / corectarea factorilor de risc) sau chirurgical (stripping, laser, radiofrecvență sau scleroterapie).

Pentru ecografie Doppler și detalii suplimentare va așteptăm la consultație în cadrul Centrului de Diagnostic Lux-Ro Botoșani.Dr. Gavriliuc Emanuel Robert Medic primar Radiologie-Imagistică Medicală. Cu competențe CT, IRM și radiologie intervențională

Solicita o programare

Te rugăm să completezi cu atenție câmpurile de mai jos. Vei fi contactat în cel mai scurt timp posibil de un consilier pentru a stabili toate detaliile necesare.


    Succes!!

    Formularul de programare a fost completat cu succes!!

    Vei fi contactat în cel mai scurt timp posibil de un consilier pentru a stabili toate detaliile necesare.