Clinica Lux-Ro

Noutati medicale

Cele mai cautate articole

Noutati medicale
Computer Tomograf
Cercetare medicala

Secrețiile vaginale sunt cel mai adesea normale, însă pot semnala și o serie de patologii. Cantitatea și consistența acestora pot varia foarte puțin între menstruații și în funcție de aceste modificări, poți afla în ce fază a ciclului menstrual te afli.

O secreție vaginală normală are culoarea albă sau transparentă și fără miros. Cele mai frecvente cauze ale secrețiilor anormale sunt infecțiile bacteriene.

Există mai multe cauze care pot duce la modificarea culorii secreției vaginale. Acestea pot fi:

✔️ Igienă necorespunzătoare a zonei intime

✔️ Contact sexual neprotejat

✔️ Folosirea anticoncepționalelor

✔️ Diabet

✔️ Modificări hormonale

✔️ Utilizarea prelungită a antibioticelor

Secrețiile vaginale pot avea diferite culori, de la alb, la maroniu închis, însă cele care trebuie sa alarmeze sunt cele cu nuanțe gălbui, verzui, care au o consistenta nefirească și un miros fetid.

Există mai multe tipuri diferite de secreții vaginale patologice:

Albicioasă: Secrețiile vaginale albicioase, care apar la începutul sau la sfârșitul ciclului menstrual, sunt normale. Cu toate acestea, în cazul în care secreția este însoțită de mâncărime și are consistența cremoasă, cu aspect brânzos, este anormală și necesită tratament.

Galbenă sau verzuie: Atunci când este consistenta sau însoțită de un miros neplăcut, o astfel de secreție este anormală. Poate indica o infecție cu trichomonas.

Maronie si sângerie: Este normală atunci când apare în timpul sau imediat după menstruație.

In cazuri rare, secreția maronie sau sângerie poate fi un semn al prezenței cancerului endometrial sau al cancerului de col uterin, dar poate semnala și prezența unor formațiuni uterine benigne, care necesită întotdeauna consult de specialitate!

Investigarea și tratarea secrețiilor vaginale este ușoară și nu doare. E nevoie doar de un drum la cabinetul ginecologic atunci când apare o problemă. Specialistul nostru îți stă la dispoziție!

Pentru detalii și programări, vă rugăm sa vă adresați Centrului de Diagnostic Lux-Ro din Strada Poștei Nr. 9 din Botoșani sau la numerele de telefon 0231535453 și 0729931116.

Dr. Balan Andreea Georgiana

Solicita o programare

Te rugăm să completezi cu atenție câmpurile de mai jos. Vei fi contactat în cel mai scurt timp posibil de un consilier pentru a stabili toate detaliile necesare.


    Succes!!

    Formularul de programare a fost completat cu succes!!

    Vei fi contactat în cel mai scurt timp posibil de un consilier pentru a stabili toate detaliile necesare.