Clinica Lux-Ro

Noutati medicale

Cele mai cautate articole

Noutati medicale
Computer Tomograf
Cercetare medicala

Psihiatria este specialitatea medicală care se ocupă cu diagnosticarea, tratarea și prevenirea în domeniul sănătății mintale.

Tulburările psihice afectează majoritatea aspectelor din viața unei persoane, precum: comportamentul, emoțiile, gândurile, percepția, relațiile interpersonale, condiția fizică, sexualitatea, iar aceste tulburări fi cauzate de factori biologici, psihologici sau sociali.

Psihologul și psihiatrul

De cele mai multe ori apare o confuzie între cei doi specialiști. Deși lucrează pe un front comun, de a trata afectiuni psihice, pregatirea și demersul este diferit. Psihologul, este supranumit medicul sufletului, tratează situațiile empatic și discuțiile merg într-o direcție de detașare și conștientizare, psihiatrul abordează epmatic situațiile însă scopul său este de a diagnostica și investiga afecțiunea psihică a pacientului.

Psihiatrul recomadă o schemă de investigații și tratament dacă consideră necesar acest lucru și urmărește evoluția stării pacientului.

Boli mintale tratate de psihiatru:

• Delir;

• Halucinații;

• Schizofrenie;

• Bipolaritate;

• Tulburări de personalitate;

• Depresie cronică.

În ultimii ani s-a constatat o creștere semnificativă a numarului persoanelor cu afecțiuni psihice. Stresul cotidian, grijile familiale, anumite evenimente tulburătoare sau afecțiuni somatice asociate ne pot aduce într-un stadiu al neputinței.

A avea o boală psihică, nu înseamnă a fi “nebun”! Stigmatizarea pacientului psihiatric a fost o problemă timp de decenii, însă în prezent, pacienții și rudele acestora conștientizează și solicită ajutorul speciliștilor în rezolvarea situației.

Ca și în cazul altor afecțiuni, este importantă depistarea acestora cât mai precoce, diagnosticarea și instituirea tratamentului la primele semne de boală îmbunătățește calitatea vieții pacienților și a familiilor acestora.

Medicul psihiatru oferă consultații și consilere psihiatrică, acestea fiind instrumentele cu ajutorul cărora poate determina un plan de investigații și este singurul care recomanda tratament de specialitate.

Tratamentul în psihiatrie poate fi de scurtă durată sau de lungă durată (de la câteva luni, până a ani sau chiar toată viața) și depinde de afecțiunea pe care o prezintă pacientul.

Este foarte important ca pacientul să păstreze legătura în permanență cu medicul specialist psihiatru și să fie consecvent și strict în urmarea tratamentului indicat.

​ În cadrul Cabinetului de Psihiatrie LUX-RO, consultațiile de specialitate sunt oferite de Dna. Dr. Rotariuc Florina-Gabriela, medic primar Psihiatrie.

Pentru detalii și programări ne puteți contacta la numerele de telefon 0231 53 54 53 și 0749 931 116. De asemenea, acum puteți solicita și online programarea la specialist prin formularul disponibil pe www.lux-ro.ro

Solicita o programare

Te rugăm să completezi cu atenție câmpurile de mai jos. Vei fi contactat în cel mai scurt timp posibil de un consilier pentru a stabili toate detaliile necesare.


    Succes!!

    Formularul de programare a fost completat cu succes!!

    Vei fi contactat în cel mai scurt timp posibil de un consilier pentru a stabili toate detaliile necesare.