Clinica Lux-Ro

Noutati medicale

Cele mai cautate articole

Noutati medicale
Computer Tomograf
Cercetare medicala

Nevii (alunițele) sunt formațiuni pigmentare benigne, cu dimensiuni cuprinse între 2 și 6 mm, de culoare uniformă roz, maro sau negru, bine delimitate, distribuite cel mai frecvent pe zonele fotoexpuse ale pielii.

Este extrem de important ca alunițele să fie diagnosticate în mod corect și în timp util de către medicul dermatolog. Pentru evitarea complicațiilor este necesară efectuarea unui control anual al alunițelor.

Orice modificare la nivel de culoare, mărime sau formă reprezintă un semnal de alarmă care trebuie să ne trimită la medicul dermatolog.

Analiza alunițelor se face cu ajutorul unui aparat special numit dermatoscop.

Dermatoscopia este o procedura noninvazivă care diferențiază leziunile pigmentare de cele nonpigmentare și cele benigne de cele maligne. Scopul principal al dermatoscopiei este diagnosticarea melanomului, a altor tipuri de cancere cutanate și a unor formațiuni precanceroase.

Nevii considerați cu risc îndeplinesc o serie de criterii: sunt leziuni asimetrice cu margini neregulate, care au o culoare neuniformă, diametrul peste 6 mm și prezintă evoluție în dinamică.

În cadrul Cabinetului de Dermatologie LUX-RO, dermatoscopia vă este oferită de Dr. Irina Raveica-Mihailă, medic primar dermatovenerologie.

De asemenea, puteți beneficia de consultații de specialitate pentru copii și adulți, tratamente pentru diverse afecțiuni dermatologice (acnee, rozacee, psoriazis, dermatite, infecții cutanate, etc.), proceduri dermatocosmetice, electrocauterizare, chiuretare, biopsie cutanată.

Pentru detalii și programări ne puteți contacta la numerele de telefon 0231 53 54 53 și 0729 931 116. De asemenea, acum puteți solicita și online programarea la specialist prin formularul disponibil pe www.lux-ro.ro.

Solicita o programare

Te rugăm să completezi cu atenție câmpurile de mai jos. Vei fi contactat în cel mai scurt timp posibil de un consilier pentru a stabili toate detaliile necesare.


    Succes!!

    Formularul de programare a fost completat cu succes!!

    Vei fi contactat în cel mai scurt timp posibil de un consilier pentru a stabili toate detaliile necesare.