Clinica Lux-Ro

Noutati medicale

Cele mai cautate articole

Noutati medicale
Computer Tomograf
Cercetare medicala

Ce reprezintă această investigație?

Indicele gleznă-braț este un test rapid, nedureros și util în determinarea bolilor arteriale periferice. Aceste afecțiuni implică îngustarea vaselor sangvine distribuite la nivelul membrelor inferioare și uneori și ale celor superioare. Scopul investigației este de a compara tensiunea arterială de la gleznă cu tensiunea arterială de la braț.

Rezultatele sunt în final interpretate de către medicul cardiolog.

Când este recomandat?

Un test de indice gleznă-braț poate fi recomandat persoanelor care acuză dureri de picioare în timpul mersului sau pacienților care prezintă factori de risc pentru boala arterială, precum:

• Istoric al consumului de tutun

• Diabetul zaharat

• Tensiunea arterială crescută

• Colesterolul ridicat sau alte dereglări ale lipidelor

• Ateroscleroza

Cum decurge procedura?

Înainte de a începe testul se recomandă un repaus de 15-20 de minute. Astfel, după ce se va asigura că pacientul este odihnit, asistentul medical îl va îndruma pe acesta cum trebuie să se poziționeze.

În mod normal pacientul va sta întins pe spate, într-un mod cât mai relaxat pentru a permite măsurarea tensiunii arteriale pentru ambele brațe și glezne. Acest lucru se va face cu ajutorul unei manșete gonflabile și cu un dispozitiv Doppler. In jurul gleznelor si bratelor sunt plasate mansetele penumatice care se umfla si desumfla automat.

Dispozitivul folosește unde sonore, pentru a produce imagini și permite medicului cardiolog să evalueze pulsul în arterele de la nivelul membrelor după dezumflarea manșetei.

Pe toata perioada investigatiei pacientul nu se va misca si nu va vorbi.

Este necesară o anumită pregatire?

Pentru această investigație nu este necesară o pregătire specifică.

Este indicat să aveți o ținută lejeră care să permită asistentului plasarea cu ușurință a manșetelor la nivelul gleznelor și brațelor.

Pentru detalii și programări ne puteți contacta la numerele de telefon 0231535453 și 0729931116. De asemenea, acum puteți solicita și online programarea la medicul cardiolog prin formularul disponibil pe www.lux-ro.ro.

Solicita o programare

Te rugăm să completezi cu atenție câmpurile de mai jos. Vei fi contactat în cel mai scurt timp posibil de un consilier pentru a stabili toate detaliile necesare.


    Succes!!

    Formularul de programare a fost completat cu succes!!

    Vei fi contactat în cel mai scurt timp posibil de un consilier pentru a stabili toate detaliile necesare.