Clinica Lux-Ro

Noutati medicale

Cele mai cautate articole

Noutati medicale
Computer Tomograf
Cercetare medicala

Neurologia (din grecescul “νεῦρον”, adică “neuron” – fir, nerv și sufixul “-logia” – studiu) este specialitatea medicală ce se ocupă cu diagnosticul și tratamentul non invaziv al afecțiunilor sistemului nervos.

Acesta este un agregat complex, sofisticat, cu rol în coordonarea și reglarea activităților organismului și are două diviziuni majore:

1. Sistemul nervos central format din creier și măduva spinării;

2. Sistemul nervos periferic reprezentat de toate fibrele nervoase ce se ramifică din creier și măduva spinării, extinzându-se către alte părți ale corpului.

Neurologul tratează patologii ce afectează creierul, măduva spinării și nervii, precum:

• Boala cerebrovasculară, cel mai comun exemplu fiind accidentul vascular cerebral și sechelele acestuia;

• Boli demielinizante ale sistemului nervos, ca de exemplu scleroza multiplă;

• Cefaleea de etiologie variată;

• Tulburări de mișcare, cum ar fi boala Parkinson;

• Epilepsia;

• Boli neurodegenerative;

• Boli musculare.

În timpul examenului neurologic, medicul specialist investighează istoricul pacientului, cu deosebită atenție asupra acuzelor de natură neurologică. Ulterior, se evaluează statusul mental, funcția nervilor cranieni, forța musculară, coordonarea, reflexele, mersul, sensibilitatea.

Adițional, pot fi necesare explorări suplimentare pentru stabilirea diagnosticului. Acestea pot include: analize de sânge uzuale sau țintite, imagistica prin tomografie computerizată sau rezonanță magnetică, ecografia vaselor cervicale, studii de neurofiziologie (electroencefalograma, conducere nervoasă, potențiale evocate).

În cadrul Cabinetului de Neurologie al Centrului de Diagnostic LUX-RO, puteți beneficia de consultații de specialitate oferite de medicii neurologi Dr. Luchian Cristina (medic specialist neurologie, Spitalul Județean de Urgență ” Mavromati”) și Dr. Dăscălescu Ionela (medic specialist neurologie, Spitalul de Recuperare “Sf. Gheorghe”).

Pentru detalii și programări vă rugăm să ne contactați la numerele de telefon 0231 535453 și 0729 931116 sau puteți solicita programarea online prin formularul disponibil pe www.lux-ro.ro.

Solicita o programare

Te rugăm să completezi cu atenție câmpurile de mai jos. Vei fi contactat în cel mai scurt timp posibil de un consilier pentru a stabili toate detaliile necesare.


    Succes!!

    Formularul de programare a fost completat cu succes!!

    Vei fi contactat în cel mai scurt timp posibil de un consilier pentru a stabili toate detaliile necesare.