Clinica Lux-Ro

Noutati medicale

Cele mai cautate articole

Noutati medicale
Computer Tomograf
Cercetare medicala

Pierderea auzului este o condiție care afectează interacțiunile sociale și comunicarea cu cei din jur. În România, peste 2 milioane de persoane suferă de probleme de auz. Aproximativ 50% dintre cei cu deficiențe auditive au sub 65 de ani, inclusiv copii.

Aparatele auditive și intervențiile pot ameliora semnificativ viața celor cu deficiențe auditive. Screeningul precoce în cazul sugariilor și copiilor mici cu pierdere auditivă poate îmbunătăți perspectivele lor lingvistice și educaționale.

Soluții pentru pierderea auzului

Există diverse opțiuni pentru a ajuta persoanele cu pierdere de auz, cum ar fi aparatele auditive, dispozitivele de ascultare și implanturile cohleare. Deși acestea nu pot restabili complet auzul, îl pot îmbunătăți semnificativ, oferind o îmbunătățire semnificativă a calității vieții.

Când este recomandată testarea auzului?

Detectarea hipoacuziei poate fi dificilă, iar testarea auzului este crucială pentru depistarea precoce a acesteia.

Semnele pierderii auzului includ dificultatea în înțelegerea cuvintelor în medii zgomotoase și necesitatea de a mări volumul la TV.

Testarea implică o examinare a urechii și evaluarea capacității de a auzi sunete și cuvinte. Rezultatele sunt reprezentate într-o audiogramă, indicând nivelul de auz al fiecărui urechi.

Există diverse grade de pierdere a auzului:

• Ușoară (dificultate în auzul în medii zgomotoase)

• Moderată (dificultate în înțelegerea conversațiilor)

• Severă (dificultate majoră în urmărirea conversațiilor)

• Profundă (înțelegere limitată, necesitând un aparat auditiv)

Depistarea timpurie prin testarea auzului ajută la adoptarea măsurilor potrivite și la redobândirea calității auditivă.

Prin colaborarea cu partenerul CLARFON – rețea națională de peste 50 de cabinete, 100 de specialiști și 18 ani de experiență în soluționarea problemelor de auz, vă oferim soluții de ultimă generație pentru problemele dumneavoastră.

În cadrul Cabinetul O.R.L. al Centrului de Diagostic LUX-RO vă puteți adresa specialiștilor ORL – medicii primari Dr. Apetroaie Cristina, Dr. Ostavciuc Beatrice și Dr. Grozavu Codrin pentru consultații, testări și recomandări în vederea protezarii auditive.

Pentru programări și vizite atât la medic, cât și la audioprotezist, vă așteptăm la sediul LUX-RO din Strada Poștei, nr. 9, Botoșani, ne puteți contacta la numerele de telefon 0331 404 191 / 0722 235 438 sau solicitați programarea pe formularul de contact din www.lux-ro.ro și email botosani@clarfon.ro.

Solicita o programare

Te rugăm să completezi cu atenție câmpurile de mai jos. Vei fi contactat în cel mai scurt timp posibil de un consilier pentru a stabili toate detaliile necesare.


    Succes!!

    Formularul de programare a fost completat cu succes!!

    Vei fi contactat în cel mai scurt timp posibil de un consilier pentru a stabili toate detaliile necesare.