Afla mai multe
Vezi medicii
Vezi investigatii
Ce este medicina internă?
Medicina internă este specialitatea medicală adresată adulților care se ocupă cu prevenirea, diagnosticul și tratamentul nechirurgical al afecțiunilor, în special cele ale organelor interne.
Specialiștii de medicină internă diagnostichează și tratează adulții cu afecțiuni respiratorii, cardiace, digestive, renale, osteoarticulare și metabolice și au competența de a rezolva probleme de diagnostic complex și de a monitoriza boli cronice severe și conditii de polipatologie.
Când trebuie să vă adresați medicului internist?
În cazul în care pacientul prezintă simptome vagi sau neclare, care nu par să țină de un anumit organ, cum ar fi: febra, oboseala, scăderea în greutate, lipsa poftei de mâncare, starea generală proastă, astenie, dureri de cap, toracice, abdominale, dureri în regiunea lombară, sau pentru orice alte simptome, este recomandat un consult inițial la un specialist de medicina internă. Internistul efectuează consultația iniţială, prescrie tratament, și în cazul în care pacientul necesită investigații suplimentare, îl trimite la specialistul corespunzător.
Ce tratează medicul internist?
Boli ale inimii: hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică cronică, fibrilație atrială, insuficiență cardiacă
Boli ale plămânilor: bronșita cronică, astmul bronșic, bronhopneumopatia obstructivă cronică, pneumonia, traheobronșita acută
Bolile stomacului: gastrita, boala de reflux
Bolile ficatului: hepatita cronică, ciroza compensată
Vezicula biliară: dischinezia biliară
Bolile colonului: colon iritabil
Bolile rinichii: litiaza renală (nisip și pietre de dimensiuni mici), infecții urinare, pielonefrita, insuficiența renală cronică (stadii incipiente)
Bolile ale sângelui: anemii, depistare alte boli mai grave (limfoame, leucemii)
Bolile ale scheletul osos și articulațiilor: poliartroze și discopatii ale coloanei vertebrale care nu necesită tratament chirurgical
Boli de metabolism: dislipidemii, gută sau hiperuricemii
Consultul de medicină internă include anamneza pacientului. Discuția cu pacientul are o foarte mare însemnătate, deoarece prin întrebări successive se poate ajunge la diagnosticarea afecțiunii, fără a mai fi nevoie de alte investigații. Cu ajutorul anamnezei se obțin date despre antecedentele personale și familiale, condiții de viată și muncă, obiceiuri alimentare, comportamentul legat de consumul de medicamente, alcool, tutun. Alte informații esențiale țin de stilul de viață sedentar sau activ, respectarea orelor de odihnă și somn, prezența unor probleme de ordin psihic, emoțional, relațional, financiar, toate aceste informații putând duce la determinarea stării de sănătate.
Examenul obiectiv este tot parte a consultului de medicină internă. Acesta cuprinde inspecția generală, auscultația, măsurare tensiune arterială și puls, palparea, percuția.
Există și un set de analize și investigații paraclinice ce pot fi efectuateentru stabilirea unui diagnostic de certitudine, iar țn această categorie intră:
Analize de laborator: sânge, urină, spută, scaun
Electrocardiografia
Spirometrie
Imagistică: Ecografie abdomen și pelvis. Radiografie. Computer tomograf.
În cadrul Cabinetului de Medicină Internă al Centrului de Diagnostic LUX-RO, puteti beneficia de următoarele servicii medicale:
– Consultație
– Control
Înfiinţat în anul 1997, Centrul de diagnostic Lux-Ro este dedicat ţelului pe care-l are, acela de a pune sănătatea dumneavoastră pe primul plan.
Luni-Vineri: 07:00 – 19:00
Sâmbătă: 08:00 – 12:00
Te rugăm să completezi cu atenție câmpurile de mai jos. Vei fi contactat în cel mai scurt timp posibil de un consilier pentru a stabili toate detaliile necesare.
Formularul de programare a fost completat cu succes!!
Vei fi contactat în cel mai scurt timp posibil de un consilier pentru a stabili toate detaliile necesare.