Clinica Lux-Ro

Medicina muncii

Specialităţi medicale
Balneo-fioziokinetoterapie
Chirurgie vasculara

Afla mai multe

Vezi medicii

Vezi investigatii

Ecografie si ecografie doppler
Ortopedie si chirurgie pediatrica

Medicina muncii

Medicina muncii este disciplina medicală care studiază relația fiziologică și relația patologică dintre organismul uman și muncă, în vederea recomandării măsurilor care să permită desfășurarea activității profesionale în condiții fiziologice și igienice pentru menținerea capacității de muncă la un nivel ridicat și pentru prevenirea bolilor profesionale și a bolilor legate de profesie.

Medicina muncii se ocupă cu prevenția, diagnosticarea și managementul bolilor profesionale, a accidentelor de muncă, precum și cu asigurarea sănătății și productivității muncitorilor.

Medicul specialist de medicina muncii este principalul consilier al angajatorului și al reprezentanților angajaților în probleme de promovare a sănătății în muncă și în îmbunătățirea mediului de muncă din punct de vedere al sanatății în muncă.

Medicul de medicina muncii organizează supravegherea stării de sănătate a angajaților în concordanță cu particularitățile expunerii la factorii de risc, participând la evaluarea locurilor de muncă. Acesta coordonează monitorizarea biologică a expunerilor profesionale, ține evidența, supraveghează și tratează bolile legate de profesie, monitorizează și evaluează angajații cu boli cronice,

Examenele de specialitate și numărul acestora sunt stabilite de către medicul de medicina muncii, individual, pentru fiecare loc de muncă, în baza fișei de riscuri, completată de angajator.

Medicul de medicina muncii face recomandări privind organizarea muncii, amenajarea ergonomică a locului de muncă, utilizarea în condiții de securitate a substanțelor folosite în procesul muncii, precum și repartizarea sarcinilor de muncă, ținand seama de capacitatea și aptitudinile angajaților de a le executa.

În ce constă controlul medical de medicina muncii?

Examinările dispun de reglementări speciale în funcție de domeniul de activitate şi funcţia ocupată. De regulă, controlul de medicina muncii cuprinde:

       ·         Anamneza: lucrătorul este întrebat de trecutul profesional și afecțiunile de care suferă/a suferit.

       ·         Examenul clinic general

      ·         Examenele medicale clinice și paraclinice precum: consult oftamologic și O.R.L., analize medicale de laborator, electrocardiogramă sau radiografie pulmonară.

La finalizarea examinărilor de medicina muncii, angajatul și angajatorul vor primii rezultatul evaluării prin intermediul fișei medicale în care se mentionează aptitudinea pentru ocuparea locului de muncă conform profesiei și funcției. Medicul va comunica riscul profesional către toți factorii implicați în procesul muncii.

În cadrul Departamentului de Medicina Muncii, la Centrul de Diagnostic LUX-RO puteți beneficia de următoarele servicii:

 • Examen clinic general și avizare medicina muncii 
 • Consultație medicina muncii
 • Electrocardiograma de repaus 
 • Glicemie 
 • Audiometrie 
 • Examen coproparazitologic
 • Coprocultura 
 • Examen psihologic 


Examinările pentru medicina muncii se pot desfășura la sediul angajatorului dacă societatea amenajează un spațiu corespunzător din punct de vedere igenico-sanitar pentru efectuarea examinărilor medicale. Avantajul serviciilor de medicina muncii la locatie sunt:

 • Reducerea numărului de zile absente de la serviciu;
 • Creșterea eficienței activității desfășurate de client;
 • Verificarea și avizarea concediilor medicale;


Pentru a primi o ofertă personalizată pentru serviciile noastre de medicina muncii vă rugăm să ne scrieți la adresa de email: contact@lux-ro.ro, specificând – pentru compania pe care o reprezentați și pentru care doriți servicii de medicina muncii – următoarele:

·         Domeniul de activitate;

·         Numărul de angajați;

·         Locația sediului principal;

·         Numărul de sedii secundare / puncte de lucru; 

Medici medicina muncii

Solicita o programare

Te rugăm să completezi cu atenție câmpurile de mai jos. Vei fi contactat în cel mai scurt timp posibil de un consilier pentru a stabili toate detaliile necesare.


  Succes!!

  Formularul de programare a fost completat cu succes!!

  Vei fi contactat în cel mai scurt timp posibil de un consilier pentru a stabili toate detaliile necesare.