Terapia durerii

Specialităţi medicale
Balneo-fioziokinetoterapie
Chirurgie estetica, plastica si microchirurgie reconstructiva
Chirurgie vasculara

Afla mai multe

Vezi medicii

Vezi investigatii

Ecografie si ecografie doppler
Ortopedie si chirurgie pediatrica

Terapia durerii

Ce reprezintă terapia durerii?

Terapia durerii este o specialitate relativ nouă la nivel mondial, apărută în ultimii 20 de ani și este o ramura medicală ce reunește, sub aceeași umbrelă, medici din diferite specialități medicale, toți pregătiți să trateze simptomul comun numit DURERE.

Este foarte important ca pacienții cu dureri cornice să beneficieze de un consult multidisciplinar, în urma căruia opiniile diferite ale medicilor să ajungă la un consens care să ajute pacieții să scape de durere și pentru a îmbunătăți calitatea vieții.

Care sunt principalele avantaje ale acestei noi metode de tratament?

Metodele minim invazive de tratare a durerii se fac doar cu sedare, pacientul fiind conștient pe tot parcursul procedurii, deci, fără anestezie generală sau spitalizare, iar pacienții beneficiază de o recuperare foarte rapidă.

Aceste practici sunt adresate pacienților cu dureri cronice, dar și celor în episoade acute pentru a se evita operațiile mari, deschise, cu riscuri operatorii mari, cu procese de recuperare îndelungate și complicații intra- și postoperatorii.

Infiltrația sub ghidaj CT este o procedură minim invazivă care tratează afecțiunile discale, spinale și articulare.

Tratamentul format dintr-un steroid cu acțiune lungă, un anestezic local și soluție salină este injectat sub ghidaj CT pentru o precizie și eficiență maximă și are ca scop scăderea inflamației nervului afectat care va determina diminuarea până la dispariția durerii, a amorțelii sau a altor simptome cauzate de inflamația nervului.

Tratamentul poate trata și îmbunătăți modificările structurale cât și durerile, amorțeala și alte senzații neplăcute, astfel încât pacientul să-și poată relua activitățile normale (sau programul de kinetoterapie) în cât mai scurt timp.

Procedura durează între 10-15 minute, se execută sub ghidaj CT sau ecografic, cu pacientul treaz. Imediat după infiltrație pacientul va simți membrul amorțit pentru 1-3 ore.

Scăderea durerii se va simți după 3-5 zile și va fi maximă la 2 săptămâni după procedură. Poate dura săptămâni pana la luni și, uneori, ani de zile.

Cine este candidat pentru infiltrații spinale?

Pacienții cu dureri la nivelul gâtului, brațului, spatelui inferior sau piciorului (sciatică) pot beneficia de infiltrații spinale.

Se efectuează în caz de durere dată de iritația produsă de hernii de disc, protuzii discale, stenoze vertebrale.

Infiltrațiile se mai pot face și intraarticular, în durerile cronice din gonartroză, coxartroză (la acest nivel se poate injecta și acid hialuronic, PRP, celule stem din grăsime – metoda Lipogems), la nivelul articulațiilor sacroiliace, la nivelul tendoanelor musculare (tendinite), la nivelul nervilor periferici (sindromul de tunel carpian, neuropatie ulnara, etc.)

 

În cadrul acestei specialități, la Centrul de Diagnostic LUX-RO puteți beneficia de următoarele servicii medicale:

  • Consultația inițială
  • Infiltrație sub ghidaj CT (inițială și secundară)
  • Ifiltrație sub ghidaj ecografic. 

Medici terapia durerii

Solicita o programare

Te rugăm să completezi cu atenție câmpurile de mai jos. Vei fi contactat în cel mai scurt timp posibil de un consilier pentru a stabili toate detaliile necesare.


    Succes!!

    Formularul de programare a fost completat cu succes!!

    Vei fi contactat în cel mai scurt timp posibil de un consilier pentru a stabili toate detaliile necesare.