Clinica Lux-Ro

Neurochirurgie

Specialităţi medicale
Balneo-fioziokinetoterapie
Chirurgie vasculara

Afla mai multe

Vezi medicii

Vezi investigatii

Ecografie si ecografie doppler
Ortopedie si chirurgie pediatrica

Neurochirurgie

        Neurochirurgia este specialitatea chirurgicală care asigură prevenția, diagnosticul, evaluarea, tratamentul chirurgical sau non-chirurgical, terapia intensivă și reabilitarea pacienților cu procese patologice care afectează sistemul nervos central și periferic, incluzând structurile lor de suport și protecție, structurile lor vasculare, precum și tratamentul chirurgical sau non-chirurgical al durerii.

        Sistemul nervos este reprezentat de o rețea complexă de nervi și celule nervoase care transmit mesaje catre și dinspre creier și măduva spinării către diverse părți ale corpului, prin ramificațiile către organele senzoriale, brațele, mâinile, picioarele și talpile.

       Neurochirurgii tratează pacienții cu leziuni sau tulburări ale creierului, măduvei spinării, coloanei vertebrale și nervilor periferici (diagnosticul și tratamentul persoanelor care suferă de dureri de spate și de gât sau de o serie de alte boli, de la atac vascular cerebral, scleroză multipla la Parkinson sau boala Alzheimer), precum și defecte congenitale, leziuni traumatice, tumori, hernii de disc. 

       Sistemul nervos este reprezentat de o rețea complexă de nervi și celule nervoase care transmit mesaje catre și dinspre creier și măduva spinării către diverse părți ale corpului, prin ramificațiile către organele senzoriale, brațele, mâinile, picioarele și talpile.

Cum se desfășoara o consultație la medicul neurochirurg?

           La prima consultație, medicul va adresa pacientului o serie de întrebari care îl ajuta în stabilirea diagnosticului, a planului de investigații sau schemei de tratament.

Pe lângă întrebările din anamneză, neurochirurgul realizează și un examen fizic, observând postura pacientului, inspectează și palpează conturul măduvei spinării și va hotărî care dintre metodele posibile de investigare este recomandată mai departe (CT, IRM, radiografie-RX).

Aafecțiunile tratate cel mai frecvent de medicul neurochirurg sunt:

 1. Disfuncții ale coloanei cerebrale
 2. Durerile cronice
 3. Traumatisme la nivelul coloanei vertebrale
 4. Discuri herniate
 5. Stenoza spinală lombara, etc.

 

           În cadrul Cabinetului de Neuorchirurgie al Centrului de Diagnostic Lux-Ro, puteti beneficia de urmatoarele servicii:

– Consultație  

– Computer Tomograf (plata si decontare CAS)

Medici neurochirurgie

Solicita o programare

Te rugăm să completezi cu atenție câmpurile de mai jos. Vei fi contactat în cel mai scurt timp posibil de un consilier pentru a stabili toate detaliile necesare.


  Succes!!

  Formularul de programare a fost completat cu succes!!

  Vei fi contactat în cel mai scurt timp posibil de un consilier pentru a stabili toate detaliile necesare.