Clinica Lux-Ro

Ortopedie si chirurgie pediatrica

Specialităţi medicale
Balneo-fioziokinetoterapie
Chirurgie vasculara

Afla mai multe

Vezi medicii

Vezi investigatii

Ecografie si ecografie doppler
Ortopedie si chirurgie pediatrica

Ortopedie si chirurgie pediatrica

Chirurgie, Ortopedie și Traumatologie Pediatrică

Ce este chirurgia și ortopedia pediatrică?

Ortopedia pediatrică este specialitatea chirurgicală care se ocupă cu prevenirea, diagnosticul și tratamentul afecțiunilor oaselor, articulațiilor, ligamentelor, tendoanelor și mușchilor la copii.

Medicul chirurg ortoped pediatru are pregătirea și experiența necesară pentru a evalua și trata în mod corespunzător preblemele musculo-scheletale pe toată perioada creșterii unui copil, de la nou-născut la adolescent.

Când este recomandată o consultație la medicul ortoped/chirurg pediatru?

În cazul nou-născuților, 75% dintre copii prezintă șold imatur, iar pentru aceasta, în unele tări, screening-ul ecografic este obligatoriu efectuat în maternitate.

Vârsta optimă pentru efectuarea ecografiei de șold pentru diagnosticul și tratamentul ortopedic al luxatiei congenitale de șold la sugari este de 4-6 săptămâni. Examinarea precoce reduce riscul intervențiilor chirurgicale și crează posibilitatea tratamentului ortopedic, iar un tratament adecvat în copilarie poate preveni complicațiile la vârsta adultă.

Afecțiunile ortopedice cronice ale copiilor sunt legate în mare parte de procesul de creștere continuă. Chiar dacă este vorba de coloana vertebrală, de membre, picior sau articulații, răspunsul organismului la răni, infecții și deformări poate fi cu totul diferit fată de o persoană adultă și au nevoie de experiența unui chirurg ortoped pediatru.

 În cadrul Cabinetului de Ortopedie Pediatrică, la Centrul de Diagnostic LUX-RO, vă oferim sevicii medicale pentru diagnosticarea și tratamentul următoarelor afecțiuni prin:

  • Consultații în vederea tratament chirurgical al întregii patologii ortopedice și chirurgicale pediatrice (luxații congenitale de șold, fimoza, Pectus Excavatum, scolioza, fracturi ale membrelor, deformații ale picioarelor, deviații axiale la genunchi, Platfus, etc.)
  • Consultație în vederea chirurgiei spinale (scolioze)
  • Consultație în vederea tratamentului ortopedic al Piciorului Varus Equin Congenital dupa metoda Ponseti
  • Ecografie de șold a nou-născutului și sugarului

Medici ortopedie si chirurgie pediatrica

Solicita o programare

Te rugăm să completezi cu atenție câmpurile de mai jos. Vei fi contactat în cel mai scurt timp posibil de un consilier pentru a stabili toate detaliile necesare.


    Succes!!

    Formularul de programare a fost completat cu succes!!

    Vei fi contactat în cel mai scurt timp posibil de un consilier pentru a stabili toate detaliile necesare.